Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Transport baardagaam

Transport

Bij het transport mag de temperatuur de extreme waarden niet overschrijden en niet te snel schommelen. Een doos van piepschuim isoleert goed, maar niet afdoende. Een stilstaande auto koelt erg snel af net als bij koud weer en in de zon loopt de temperatuur juist erg snel op. Houd hier dus rekening mee.

Een kleine plastic reis bak in een warme omgevingstemperatuur (autoverwarming aan), met een warmte kruik is een prima vervoermiddel. Het beste is om een kleine bak te gebruiken zodat de baardagaam zo min mogelijk kan bewegen en zich niet kan bezeren tijdens het transport. Zorg wel dat de baardagaam goed in de bak past (niet helemaal dubbel gevouwen).

De dieren kunnen warm gehouden worden door een warme kruik (bijvoorbeeld flessen warm water gewikkeld in een handdoek) of warmtepakket (heatpack) in de reis box te plaatsen. Deze laatste kunnen soms wel 50 C en mogen dan dus niet te dicht bij de dieren liggen (vooraf controleren). Of indien van nood kun je de dieren onder kleding op het lichaam meegedragen, zo blijven de dieren warm.

Het is voor de dieren prettig als ze in het donker worden vervoerd. De meeste dieren worden hier automatisch kalmer van (minst stress verwekkend). Vervoer de baardagamen ook nooit met een volle maag. Er bestaat een kans dat de lichaamstemperatuur van de baardagaam sterk daalt ondanks de voorzorgsmaatregelen. Hierdoor gaat het lichaam in ruststand en blijft het voedsel onverteerd. Het voedsel vormt zich als onverteerde massa in het maag- darmstelsel, wat verstoppingen en/of braken als gevolg kan hebben.

Als de baardagaam is aangekomen in zijn nieuwe terrarium, laat hem dan ook echt even tot rust komen na de stressvolle reis. 

nike flex contact boys shoes gray - Nike Air Force 1 Shadow Cashmere/Pale Coral - Pure Violet CI0919 - 700 | FitforhealthShops - Custom Air Force 1 - Sneaker selbst gestalten - nike air huarache ultra size guide

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved