Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

UV-verlichting in het terrarium

UV-verlichting

Het is aan te raden om in de zomer maanden het licht in het terrarium 10 tot 12 uur aan te hebben. En in de wintermaanden 8 tot 10 uur. Dit om de lengte van de dagen in de verschillende seizoenen na te bootsen. 

Het geven van UV licht (ultraviolet straling) is bij baardagamen (Net voor vele andere reptielen, amfibieën en sommige zoogdieren) van zeer groot belang. In het wild vangt de Baardagaam UV straling op van de zon. Er wordt onderscheid gemaakt tussen UV-A, UV-B en UV-C. Baardagamen hebben echter vooral UV-B nodig. 

UV licht stimuleert de voortplanting, eetgedrag en groei van een baardagaam en is onmisbaar in een terrarium. UV licht is nodig om vitamine A en D beter door het lichaam te laten opnemen. Het helpt bij het aanmaken van vitamine D3. Vitamine D3 zorgt voor de opname van calcium in de botten. Dit zorgt weer voor een sterk beendergestel bij baardagamen. Tevens zorgt het voor mooie kleuren bij uw baardagaam.

Wanneer UV -verlichting ontbreekt in de huisvesting (vooral bij jonge dieren die in de groei zijn) ontstaat rachitis. De jonge diertjes beginnen met trillen en groeien slecht (terwijl ze voldoende eten) en er ontstaan vergroeiingen. 

Een UV bron kan bv.. zijn; een speciale TL balk, een speciale spaarlamp (deze dient wel horizontaal gemonteerd te worden) of een Uv warmtelamp zoals een powersun of een UV-Heat.  

Voor een optimaal resultaat moet u de lamp maximaal 45 cm boven de baardagaam plaatsen en gem. zo´n  10 tot 12 uur per dag laten branden. Deze lamp moet wel ieder jaar vervangen worden (ook al is de lamp nog niet stuk). Let wel op dat UV licht niet door glas of plastic gaat. 

Mocht het onverhoopt voorkomen dat er geen UV-verlichting aanwezig is, dan is het noodzakelijk om de baardagamen regelmatig (min. 3 keer per week een half uur) direct zonlicht aan te bieden. Dit is zeer belangrijk voor opgroeiende baardagamen. Het is helaas niet altijd mogelijk om de dieren direct zonlicht te geven. 

 

nike air force 1 low uv | Air Jordan Release Dates 2021 + 2022 Updated , IetpShops , nike new arrival for men japan today live full

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved