Pogona Vitticeps

Baardagaam/Bearded Dragon

Zoeken

Amalgation

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Amalgation Webdesign.

Volg ons

Volg ons op Facebook of You Tube en bekijk meer van onze baardagaam video´s. 

Facebook: Baardagamen You Tube: Baardagamen

Uw advertentie

Advertentie ruimte

 

Temperatuur in het terrarim van een baardagaam

De temperatuur in het terrarium

Baardagamen komen uit een droog en heet klimaat. De beste temperatuur in het terrarium ligt tussen de 30°C en 40°C graden. De temperatuur mag niet onder de 18°C komen. Meet de temperatuur regelmatig, zodat je weet dat deze goed is. 

Als warmtebron kunnen het beste warmte spotjes gebruikt worden, met verschillende wattage. Op dit moment zijn de spotjes nog ruim verkruigbaar. In de toekomst zullen de warmte spotjes verboden worden en gaat de maatschappij over op spaarlampen. Spaarlampen produceren onvoldoende warmte om de temperatuur in het terrarium te regelen.

Wanneer er onvoldoende warmtespots aanwezig zijn, kan men ook andere warmtebronnen gebruiken zoals; warmte steen, keramiek warmtespots, warmte mat en voor heel tijdelijk een warm water kruikje. Let wel op; warmtestenen zijn minder geschikt voor baardagamen. Ze gaan er graag op liggen, maar voelen vaak niet dat het te warm wordt en hebben dan een grote kans dat ze zich zelf verbranden. 

Een koele en een warme plaats

Het beste is om aan beide kanten van het terrarium een warmte spot  te hangen, zodat je een warme kant en een koelere kant hebt. In het koele gedeelte mag het tussen 25°C  en 29°C  zijn, als een Baardagaam in het koelste gedeelte toch nog met zijn bek open zit is het nog te warm.  Precies onder de spot mag het niet warmer zijn dan 45°C. Zorg wel dat de baardagamen niet tegen de lamp aan kunnen kruipen (i.v.m. verbranding). 

shock drop air force 1 full uv reactive | Nike Air Force 1 Shadow Black Friday Sale , IetpShops , nike tiempo leather turf 2010

 

 

 Deze website is mogelijk gemaakt door Amalgation webdesign / E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Amalgation 2015: All rights reserved